חנוכה כבר כאן: מתכון ללביבות בשלושה צבעים

עם כל הכבוד לסופגניות המפונפנות שקורצות לנו בכל פינה, הגיע הזמן לתת כבוד גם ללביבות ולצבוע אותן בשלל צבעי הטבע. ילדים מתים על זה
הילדים מתים עליהם (צילום: פוטוליה)

כשחושבים על חנוכה, האסוציאציה הראשונה שעולה עוסקת בדרך כלל בסופגניות. אני באופן אישי פחות מתחברת לבצק המטוגן. אצלי כבר שנים הלביבות הן המלכות של החג, ועבור ילדיי הן אורחות רצויות בשולחן ארוחת הערב גם בשאר ימות השנה.

סבתא שלי הייתה קוראת להן לטקעס ובוזקת מעל אבקת סוכר. אנחנו מוותרים על הסוכר, ומתפרעים עם לביבות צבעוניות מירקות שונים שמוסיפים שלל ויטמינים וטעמים.

איך מכינים? פשוט מאוד:

מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות

מצרכים

6 תפוחי אדמה בינוניים

4 ביצים

2 כפות קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם על פומפייה דקה. סוחטים היטב את הנוזלים המיותרים בעזרת מסננת. מוסיפים את הביצים ומערבבים עם הידיים. מוסיפים כ-2 כפות קמח עד שהעיסה נעשית מעט דביקה, אבל לא יותר מדי. אם העיסה רכה מדי – מוסיפים עוד מעט קמח. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

מחממים שמן חצי עמוק במחבת. לוקחים כף מהתערובת ומהדקים ללביבה בעזרת הידיים או בעזרת שתי כפות, סוחטים את הלביבה מנוזלים ומכניסים לשמן הרותח. רק אחרי שצד אחד משחים, הופכים לצד השני.

כאשר הלביבה שחומה משני צדיה, מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

הכוכבות החדשות של חג החנוכה

מתכון ללביבות בטטה

מצרכים

2 בטטות בגודל בינוני

4 ביצים

2 כפות קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטות ומגרדים אותן על פומפייה דקה. סוחטים היטב את הנוזלים המיותרים בעזרת מסננת. מוסיפים את הביצים ומערבבים עם הידיים. מוסיפים כ-2 כפות קמח עד שהעיסה נעשית מעט דביקה, אבל לא יותר מדי. אם העיסה רכה מדי – מוסיפים עוד מעט קמח. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

מחממים שמן חצי עמוק במחבת. לוקחים כף מהתערובת ומהדקים ללביבה בעזרת הידיים או בעזרת שתי כפות, סוחטים את הלביבה מנוזלים ומכניסים לשמן הרותח. רק אחרי שצד אחד משחים, הופכים לצד השני.

כאשר הלביבה שחומה משני צדיה, מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

מתכון ללביבות ברוקולי

מצרכים

חבילת ברוקולי של סנפורט

3 ביצים

2 כפות קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מפשירים היטב את הברוקולי (ניתן להכניס לתוכנית ההפשרה במיקרוגל). סוחטים היטב את הנוזלים המיותרים בעזרת מסננת. מוסיפים את הביצים ומערבבים עם הידיים. מוסיפים כ-2 כפות קמח עד שהעיסה נעשית מעט דביקה, אבל לא יותר מדי. אם העיסה רכה מדי – מוסיפים עוד מעט קמח. אם העיסה מתפרקת, ניתן להוסיף בהתאם עוד ביצה ועוד קמח. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

מחממים שמן חצי עמוק במחבת. לוקחים כף מהתערובת ומהדקים ללביבה בעזרת הידיים או בעזרת שתי כפות, סוחטים את הלביבה מנוזלים ומכניסים לשמן הרותח. רק אחרי שצד אחד משחים, הופכים לצד השני.

כאשר הלביבה שחומה משני צדיה, מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

>>>לא בא לכם לטגן? קבלו מתכון טעים למאפינס ירקות<<<

מטבל יוגורט (לא חובה)

מצרכים

2 גביעי יוגורט ביו

חצי גביע שמנת חמוצה

מלח

עירית קצוצה

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם.

מסדרים את כל הלביבות על צלחת הגשה ומניחים את המטבל בקערית מעוצבת במרכז.

הערות חשובות:

  • אם הלביבה מתפרקת, כנראה יש בה עודף נוזלים. חשוב לסחוט היטב את הלביבה לפני הטיגון.
  • אל תמהרו להפוך את הלביבה. אם תנסו להפוך אותה מוקדם מדי – היא עלולה להתפרק.
  • שימו לב כל הזמן לחום השמן. אם השמן לא מספיק חם, הלביבה תתפרק. אם השמן חם מדי – היא תישרף מבחוץ ולא תתבשל מבפנים.
  • ניתן לגוון את הלביבות עם ירקות אחרים לפי אותו עיקרון: כרובית, תרד, כרישה, תירס וכו'.
  • כדי להוסיף טעמים, ניתן לשלב בתערובת בצל קצוץ או שום כתוש.

>>אוהבים לבשל? יש לנו מתכונים פשוטים ומוצלחים בשבילכם<<<

המתכונים באדיבות קייטרינג אילנה ואילנה – קייטרינג שבא מאהבה

שינוי גודל גופנים